نمیتوان به داشتن یک کفش استاندارد و طبی صحبت کرده و از ویژگی های منحصر به فرد آن چشم پوشی کنیم. اکثر ما با این چالش مواجه شده ایم که برای خرید کفشی به یک فروشگاه مراجعه میکنیم و بارها از فروشنده مغازه یا آنلاین شاپ پرسیده ایم که آیا این کفش برای پیاده روی مناسب است؟ یعنی اینکه همیشه خواستار تایید آن فروشنده برای خرید یک کفش پیاده روی طبی و استاندارد بوده ایم اما در این مقاله تیم گوزن متشکل از کارشناسان تربیت بدنی با تلفیق علم و تجریه مطالبی بروز و آپدیت شده از بهترین انتخابهای هر فرد برای پیاده روی ارائه داده اند.
اولین نکته مهمی که وجود دارد برای هر فرد ، به صورت جداگانه با توجه به BMI که شاخص توده بدنی هر فرد در آن فرمول محاسبه میشود باید یک عددی را به نام شاخص توده بدنی به صورت جدا برای هر فرد حساب کنیم.با توجه به آمارهای بدست آمده آشکار میشود که زیره مناسب کفش تقریبا باید در چه حدودی باشد زیرا با توجه به این موضوع ، فشارهای وارده به کفش ،حجم زیره تغییر میکند و به صورت تخصصی بهترین زیره از بابت کیفیت و حجم آن انتخاب میشود.
به طور کلی کفشهای پیاده روی باید دارای این ویژگیها باشند:
1-زیره مقاوم:
امروزه کمپانی های فراوانی مشغول ساختن زیره های متعدد با تکنولوژی های مختلفی هستند.این زیره ها در هر بار تولید درحال برطرف کردن باگ های قبلی و اضافه کردن و تزریق تکنولوژی های جدیدتر برای آسایش بیشتر پاها هستند.
یکی از بهترین زیره های مقاوم برای پیاده روی، زیره ایویا است.این زیره ترکیب مواد اولیه نو باعث ساخنه شدن زیره ای مقاوم و طبی برای استفاده روزمره و پیاده روی هستند و به دلیل کیفیت درجه یک مواد بکار رفته در آن ، این زیره به مرور زمان دچار تغییر رنگ نشده و عمر مفید بسیار خوبی دارد.
یکی دیگر از زیره های طبی با تکنولوژی ایر زوم می باشد.کمپانی نایکی خالق این نوع زیره می باشد که در تولید آن در هر یک از واحدهای ساخته شده این مدل تزریق هوا و الیاف کشیده شده پر است و با هرجهش و اعمال نیرو به حالت اولیه خودش باز میگردد.
2-لایه رویه ترجیحا توربافت:
در هر فعالیت ورزشی که انجام میدهید سعی کنید از کفشهای با لایه رویه توربافت استفاده کنید چون با دلیل علمی این امر ثابت شده است.اولین دلیل به خاطر بوی بد ناشی از مرطوب شدن داخل کفش و تعریق پا ، باعث تشدید شدن رطوبت در کفش و به دنبال آن بوجود آمدن بوی بد در پا و کفش میشود.دلیل دوم که بدنبال دلیل اول است، به خاطر رطوبتی که بر اثر تعریق پا ایجاد شده است، بدلیل عدم توجه به بوجود آمدن باکتریهای فعال در درون کفش، یاعث ایجاد بیماریهای پوستی میشود.
3-نسبت سینه به پاشنه کفش:
وقتی که کفشی را برعکس کرده تا زیره آن را بررسی کنید ، مهم است تا به یک فرمول ساخته شده از زیره های مختلف در کفش برسید.(به قسمت جلوی کفش که زیر انگشتان پا را شامل میشود سینه کفش و به قسمتی برای حمایت از پاشنه پا در قسمت عقب کفش تعبیه شده پاشنه کفش گفته میشود).
در کفشهای پیاده روی به دلیل اهتمام قدم گذاشتن هر پا بر روی زمین ، باید نسبت پاشنه و سینه کفش در یک حد تعادلی قرار گرفته باشد یا بعبارتی دیگر نسبت پاشنه به سینه کفش باید در یک سطح از حجم از بغل باشند ولی در کفشی مثل رانینگ این موضوع متفاوت است زیره به خاطر عمل پرواز در رانینگ باید نسبت حجم از بغل پاشنه نسبت به سینه کفش از حجم کمتری برخوردار باشد.
حرف آخر:
هر زمانی که مشغول فعالیتی ورزشی مانند پیاده روی هستید حتما از یک کفش طبی و استاندارد با توجه به ویژگیهایی که در بالاتر بیان شد، نگاه ویژه ای بیندازید تا ببینید کفشهایی که در حال استفاده هستند آیا با استاندارد های جهانی برای انجام پیاده روی مطابقت دارند یا خیر.به قلب دومتان توجه ویژه ای داشته باشید زیرا در صورت عدم توجه به آن عواقب جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت.
همچنین بخوانید: 7 مورد از تجهیزات ضروری برای دویدن