مقالات علمی کفش

اصلی ترین دلایل بوجود آمدن”بوی بد پا”+15 روش برای رفع آن

بوی بد پا جزو شایع ترین موضوعات بین افراد بویژه ورزشکاران است که در این مقاله به عوامل بوجودآورنده و رفع بوی بد پا می پردازیم

 

علتهای مختلفی در بوجود آمدن بوی بد پا موثر است که در ادامه مقاله به مهمتریت علتهای آن میپردازیم.

در مراسمهای گوناگونی که دعوت میشوید تا حالا بریتان پیش آمده که بوی بدپا شما،باعث خجالت شما شود؟ آیا علاقه مند به از بین بردن آن هستید؟

بارها پیش آمده که به دلایلی که در ذیل بیان میشود مایل به درآوردن کفشهای خود در مکانی نمی باشیم زیرا از بوی بد پاهایمان  باخبر هستیم و میدانیم که باعث کاهش اعتماد به نفس و آزردگی دیگران میشود.دلایلی مانند رعایت نکردن بهداشت،خوردن بیش از حد قهوه، تعریق بیش از حدو… باعث بوجود آمدن بوی بد پا شده که در ادامه راههای ساده و آسانی را جهت از بین بردن آن ببرای شما بیان کرده ایم.

ماجرای بوی بد پا به دو موضوع کلی علت و رفع بوی بد پا تقسیم میشود:

علت بوی بد پا:

1-رعایت نکردن بهداشت: فاصله بین شستن کفش،جوراب و حمام رفتن را برای خودتان مشخص کنید.زیرا در صورت نشستن کفش،بوی بد پا به جوراب سرایت کرده و باعث بوی بد در کفش نیز میشود و همچنین داشتن کفش پاکیزه و پوشیدن جوراب شسته نشده دوباره باعث بوی بد پا میشود.سعی کنید تایم حمام رفتن نیز متناسب با همه اینها باشد یا در مواقعی پیش می آبد که کفش دچار رطوبت میشود سعی کنید آن را در هوای باز گذاشته تا کاملا خشک شده و سپس بعد از آن استفاده نمایید.

 

2-خوردن بیش از حد قهوه: خوردن قهوه باعث کمک کردن به فرایند آب رسانی در بدن میشود و از این رو  اگر دقت داشته باشید بعد از خوردن قهوه، نیاز بدن به آب به مراتب بیشتر میشود و در پی آن وقتی آب زیادی به بدن وارد شود از دو طریق دفع میشود،ادرار و تعریق.با تعریق بیشتر بدن، حجم گرفتگی رطوبت بدن توسط لباسها و جوراب بیشتر شده و باعث بوی بد بیشتر در بدن و پاها میشود.

 

3-تعریق بیش از حد: اگر به بعضی از اطرافیان خود نگاه کنید متوجه میشوید که بعضا تعریق در دست و پاها،بیشتر از تعریق در نقاطی مانند پیشانی است.این افراد به دلیل تعریق بسیار بالا و حرارت بالای بدنشان،مرتبا و به کرّات لباسها و جورابهایشان را تعویض میکنند زیرا باعث بوی بد بیشتری نسبت به بقیه میشوند.

برومودوز(بوی بد پا) فقط در هوای گرم رخ نمی دهد. پاهای شما هر روز عرق می کنند، فرقی نمی کند دمای هوا چقدر باشد. در حالی که هر کسی ممکن است پاهای بدبو داشته باشد، تخمین زده می شود که 10٪ تا 15٪ از همه افراد دارای پاهای بدبوتر از حد معمول هستند. این افراد روی پای خود باکتری خاصی به نام کیتوکوکوس سکونتاریوس را میزبانی می کنند که ترکیبات سولفوریک ایجاد می کند.

برخی افراد بیشتر در معرض عرق پا هستند. به عنوان مثال، زنان و نوجوانان ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در بدنشان عرق کنند. افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس ممکن است پاهای عرق‌تری داشته باشند زیرا این وضعیت باعث تعریق بیش از حد می‌شود. به نوبه خود، عرق اضافی می تواند باعث بوی بد پا شود.

 

تعریق بیش از حد پاها باعث رطوبت در کفش شده و زمانیکه مدت زیادی پاها در کفش بماند باعث بوی بد پا میشود

4-استرس:این عمل به دلیل اختلال در عملکرد طبیعی بدن باعث تعریق بیشتر شده و در نتیجه بوی بد بدن و پاها را منجر میشود.تا حدالامکان از کانون استرس فاصله بگیرید یا برای جلوگیری از عدم تعریق لباس یا جوراب جایگزین را فراموش نکنید.

 

یکی از عوامل مهم در بوجود آمدن بوی بد پا استرس می باشد که عاملی درونی است.سعی کنید در طی روزمره از استرس و فضای بوجود آورنده آن دوری کنید

5-پرکاری تیروئید: یک دیگر از علتهای تعریق زیاد و حتی مشکل در سیستم کاری تیروئید میتواند عملکرد تیروئید باشد که خودکار باعث ایجاد تعریق بیش از حد شده و از این رو باید به دکتر مراجعه کنید(نکته:حتی علت چاقی یا لاغری افراطی،میتواند خبردهنده از عملکرد تیروئید باشد)

 

6- دیابت: افراد مبتلا به دیابت لزوما همیشه بوی بد پا ندارند ولی نکته مهم اینجاست که با گذشت زمان به دلیل آسیب رسیدن به اعصاب پا،بیماریهایی نظیر تاول یا بریدگی های در پاها ایجاد میشود و بدلیل زود ترمیم نشدن آن قسمتها و شرایط خاص بدنی جدید بر اثر این بیماری،بوی بدپا حاصل میشود.

 

7- یائسگی :تغییرات هورمونی و عملکردی بدن مرتبط با یائسگی اغلب با تعریق بیش از حد همراه هستند پس با این اوصاف یکی از دلایل تعریق بیش از حد میتواند مربوط به این مسئله باشد.

 

رفع بوی بد پا:

با بررسی تخصصی عوامل ایجادکننده بوی بدپا اکنون به سراغ راههای درمانی سنتی و آسان آن برویم.

1-تعویض منظم جوراب: یکی از آسان ترین و بهترین راههای جلوگیری از بوی بد پا تعویض منظم آن در طول روز می باشد.زیرا با تعریق پا،اولین لایه برای جذب آن جوراب می باشد. بهتر است جورابهاای که برای فعالیت ورزشی خود میپوشید را با استفاده روزمره جدا کنید؛زیرا جورابهای ورزشی که معمولا جنس حوله ای هستند باعث جذب بیشتر و بهتر تعریق میشود.

 

یکی از ساده ترین راههای برای از بین بردن یا جلوگیری از بوی بد پا تعویض منظم جوراب می باشد.

2-پوشیدن جوراب:اگر از آن دسته از افرادی هستید که به پوشیدن جوراب اهمیت نمیدهید پس خیلی زود باید با پدیده بوی بد پا سلام  کنید.حتما مقاله عدم نپوشیدن جوراب در فعالیت ورزشی را مطالعه کنید.

 

3-کفش مناسب:در اکثر کفشها و مخصوصا ورزشی یک لایه توربافت در جلوی کفش مشاهده میشود که باعث گردش هوای حداکثری در آن شده و تعریق به مراتب کمتر میشود و توجه داشته باشید که حتی جنس پارچه به کار رفته در داخل کفش نیز در تعریق پا قابل توجه می باشد.لایه رویه توربافت در کفش باعث جلوگیری از ایجاد تعریق در پاها شده در نتیجه از عواملی مانند بیماری قارچی و بوی بد پا پیشگیری میکند.

 

4-شستشو و تعویض کفی:شما در بهترین حالت باید هر 3الی4 روز کفی کفشهای خود را بشویید و در صورت لزوم آن را تعویض کنید.این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سعی کنید در هنگام شستشو کفشهای خود از ماشین لباسشویی استفاده نکنید،زیرا باعث خراب شدن بافتها و کنده شدن چسبهای پرس شده به کفش میشود و در آخر مهم ترین مرحله یا همان خشک کردن آن را به خوبی انجام دهید.

 

از راههای مرسوم برای از بین بردن بوی بد پا شستن یا تویض کفی کفش است که در ادامه مراحل دقیق شستشو را در مقاله شستن کفش میتوانید مطالعه کنید

5-محلول آب و سرکه:پاهای خود را به مدت 15الی 20 دقیقه در محلول آب و سرکه قرار دهید.میزان آب و سرکه باید مساوی باشد تا عملکرد بهتری داشته باشند.نکته مهم این است که اگر بر روی پاهای خود تاول یا خراشیدگی ایجاد شده بود از این محلول استفاده نکنید زیرا باعث تحریک شدن آن قسمت میشود.

 

6-ترکیب جوش شیرین و چای کیسه ای:ابتدا جوش شیرین را به مقدار یک قاشق عذاخوری درون کفش ریخته و چای کیسه ای را درون کفش تعبیه کنید.پس از آن نوبت پوشاندن آن است در این مرحله مقداری کاغذ را برای پرکردن کفش درون آن بگذارید و به مدت 12الی 24 ساعت استرحت دهید.

7-جوش شیرین: شما همچنین میتوانید به تنهایی اندازه یک قاشق جوش شیرین را بعد از استفاده از کفش درون کفش ریخته و مجدد قبل از استفاده مجدد از کفش آن را خالی کنید تا بوی بد پا را از بین ببرید.

8-چای کیسه ای: چای کیسه ای استاد از بین بردن بوی بد پا می باشد و نحوه کار کردن آن اینگونه است که یک الی دو چای کیسه ای را درون هر لنگ از کفش تعبیه کنید و سپس روی آن را با کاغذ مچاله شده بپوشانید و بگذارید یک شبانه روز درون کفش بماند و کفش خود را با بوی خوش تحویل بگیرید.

9-ترکیب آب و الکل: به دو صورت میتوانید از این ترکیب معجزه گر استفاده نمایید.روش اول بدین گونه است که پنبه را آغشته به الکل کنید و درون کفش خود قرار دهید یا روش دوم میتوانید آب و الکل را با یکدیگر ترکیب کنید(مقدار آب از الکل بیشتر باشد) و با اسپری بر روی کفش خود بپاشانید و آن را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.الکل جدای کارایی از بین بردن بوی بد پا باعث جلوگیری از ایجاد باکتری نیز میشود.

10-فریز کردن: یک روش خلاقانه و جالب ولی کارامد برای از بین بردن بوی بد پا گذاشتن کفش درون نایلون و قرار دادن آن در فریزر می باشد.

11-پیاز: پیاز به تسویه کننده هوا معروف است و این کار را نیز میتوانید برای کفشهای خود انجام دهید.پیاز را خرد کرده و یک شبانه روز درون کفش قرار دهید و روز بعد قبل از استفاده از کفش خود اگر کفشتان را بو کنید، شگفت زده میشوید.

12-گداشتن روزنامه یا کاغذ مچاله شده: یکی از راههای بسیار کم هزینه و در اختیار همگان، گذاشتن کاغذهای مچاله شده روزنامه داخل کفش بعد از استفاده از آن می باشد و به روند خشک شدن رطوبت کفش پس از فعالیت ورزشی یا روزمره و جلوگیری از بوی بد پا می شود.

13-پوست پرتقال: میوه هایی مانند پرتقال و لیمو بدلیل داشتن ترکیبهای اسیدی خود باعث جذب بوی بد میشوند فقط کافی است مقداری از پوست میوه را درون کفش گذاشته و پس از گذشت ساعاتی آن را از کفش خود هارج کنید تا متوجه بوی بی نظیر آن شوید.

14-پودر بچه: عجیب اما واقعی. پودر بچه نیز همانند بوگیرهایی که در بالاتر ذکر شد، توانایی زیادی در از بین بردن بوی بد پا را دارد.مقداری از پودر بچه را در کفش بپاشانید و بگذارید یک شبانه روز در کفش بماند و بعد از آن، آن را از کفش خود بیرون بریزید.

15-استفاده از اسپری و پودربوگیر:شما خیلی راحت و با استفاده از پودر و اسپری میتوانید این روند را به صورت میانبر طی کنید فقط کافی است مقداری پودر را در کفش همانند جوش شیرین ریخته و قبل از پوشیدن مجدد کفشهایتان آن را تخلیه کنید.برای اتسفاده از اسپری نیز، بعد از انجام فعالیت ورزشی خود چند بار در کفش خود اسپری بزنید و بعد از آن قبل از استفاده مجدد از کفشتان چند بار در کفش اسپری بزنید تا به طور کلی بوی بد پا را رفع کنید.

اسپری بوگیر کفش مانکی

 

اسپری بوگیر کفش مانکی

پودر بوگیر کفش

 

It’s Treatable

Smelly feet are a common problem and nothing to be embarrassed about. The issue is also very treatable. You can try various home remedies, but if those don’t solve the problem, a podiatrist or dermatologist can help you find a solution

قابل درمان است

بوی بد پا یک مشکل رایج است و جای خجالت ندارد. موضوع نیز بسیار قابل درمان است. می توانید درمان های خانگی مختلفی را امتحان کنید، اما اگر آنها مشکل را حل نکردند، یک متخصص پا یا متخصص پوست می تواند به شما در یافتن راه حل کمک کند.

 

زمانی که بوی پا ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد

ابتلا به برومودوز به این معنی نیست که شما سایر عوارض سلامتی را خواهید داشت. اغلب اوقات بوی بد پا نشانه بیماری زمینه ای نیست.

با این حال، تعریق شدید و بوی بد پا در هر فصل نه فقط زمانی که در تابستان گرم است می تواند نشانه هایپرهیدروزیس باشد. هایپرهیدروزیس تعریق بیش از حد است حتی اگر بیش از حد گرم نشده باشید. ممکن است باعث تعریق و بدبو شدن پاها شود و آنقدر شدید که در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند.

بسیاری از مردم فکر می کنند که بوی پا با دیابت مرتبط است . اگر چه داشتن پاهای بدبو نشان دهنده دیابت نیست، اما افراد مبتلا به دیابت باید مراقب پاهای خود باشند.

دیابت می تواند باعث نوروپاتی محیطی و بیماری شریان محیطی شود و پاها ممکن است بدون اطلاع شما آسیب ببینند.

 

کلام آخر:

یکی از شایع ترین مسائل هنگام درآوردن پا از دورن کفش بوی بدپا می باشد که از زمان قدیم بسیاری درگیر این مسئله بوده اند تا راهی همیشگی را بیابند تا این مسئله را رفع کنند و ما در این مقاله به صورت جامع برایتان 15 راه حل برای رفع این موضوع بیان کرده ایم تا به صورت همیشگی با این معضل خداخافظی کنید.

همچنین بخوانید: 0تا100 “مراحل شستن کفش رانینگ” در 5دقیقه (رایگان)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *