اثرات نپوشیدن کفش استاندارد
یک بار برای همیشه با درد پاهایتان خداحافظی کنید.در بیشتر مواقع در حال انجام وظیفه در یک فعالیت ورزشی یا شرکتی،پیش آمده است که دچار درد در ناحیه پا شویم.ولی آن را به صورت علمی بررسی کرده ایم یا عوامل ظاهری آن را دیده ایم؟
تخمین زده شده که یک فرد در طول عمر خود حدود 175 هزار کیلومتر را پیاده روی می کند مسافتی که تقریباً با پنج بار پیاده روی در سراسر جهان قابل مقایسه است حال به این نکته توجه کنید که همه این مراحل را با داشتن کفش طی میکنید.در صورت نپوشیدن کفش استاندارد پاها دچار عارضه هایی نظیر قوز شست،رگ به رگ شدن،کمر درد و زانو درد و…میشوند که در ادامه مقاله به صورت تخصصی به آن پرداخته ایم.
داشتن کفش استاندارد و نپوشیدن کفش استاندارد همیشه جزو دردهایی است که در طول گذشت زمان خود را آشکار می سازد و با آزردگی هایی در ابتدا خفیف و در ادامه دردناک همراه میشود.در صورت عدم توجه جدی به این مسئله مهم این درد به جاهای بیشتری سرایت میکند و دردهای جدید تری را به همراه می آورد.
عوارض نپوشیدن کفش استاندارد:
1-قوز شست پا یا بونیون: زمانی که استخوان پایینی انگشت شست بزرگتر و به حالت متورم تبدیل شود این مشکل خودش را بروز میدهد.
کسانی که کفش باریک می پوشند بیشتر در معرض این خطر قرار دارند ولی ممکن است برای همه اتفاق بیفتد.شما میتوانید با تعویض کفشهای خود و تست کردن انواع قالبهای مختلف کفش،بهترین را برای خودتان انتخاب کنید. درمان بونیون ها را می توان به صورت غیر جراحی یا با یک روش جراحی به نام بونیونکتومی انجام داد.
2-کشیدگی و رگ به رگ شدن: نپوشیدن کفش استاندارد در هنگام فعالیت،باعث لغزش پا شده و به دنبال آن باعث کشیدگی هایی در پاشنه آشیل و آسیب به انواع رباط و تاندون میشود و میتواند باعث دردهای بسیار دردناک شود.سعی کنید در انتخاب کفشهای خود بدنبال کفشی باشید که مانع لیزش یا لغزش شما شده و همچنین با توجه به شرایط ساختاری بدنی خود کمتر از کفشهای پاشنه بلند و غیر استاندارد استفاده کنید.
3-شکستگی پا: از علائم نپوشیدن کفش استاندارد که معمولا نشانه های آن نداشتن آجهای مناسب و طبی در زیره کفش باعث چرخش و لغزش پا شده و باعث شکستگی در ناحیه مچ پا و حتی زانو میشود.همانند مثال بالایی،در صورت نپوشیدن کفش استاندارد و عاجهای تعبیه شده مناسب در زیره کفش،میتواند مشکلات حادتری مانند شکستگی در ناحیه زانو یا مچ پا را شامل شود.
4-انگشت چکشی: این عارضه معمولا برای انگشت دوم پا می باشد.فشارهای وارده از ناحیه جلوی کفش باعث جمع شدن انگشت و برگشتن آن شده و حالت چکش به خود میگیرد.این روند زمانی خیلی شدت میگیرد که تاندون مفصل انگشت دوم را به سمت بالا بکشد و در نتیجه عضله آن ضعیف شده باشد.عامل اصلی بوجود آمدن این مشکل،تنگ بودن کفش و همچنین استفاده مداوم از آن بدون توجه به این مسئله می باشد.
5-پینه و میخچه پا: سفت شدن کف پا یا بعبارتی ضخیم شدن لایه کف پا باعث بروز پینه پا شده و در میخچه نیز تقریبا همین اتفاق میفتد و معمولا در رو یا بین انگشتان پا و یا زیر پنجه پا به وجود میآید.میخچه پا یکی از دردناک ترین دردهای ناحیه مخصوصا کف پا می باشد که به شما اجازه انجام دادن فعالیت روزمره را به سختی میدهد و باید بوسیله پماد یا کرم و در صورت ضخامت بیشتر با دکتر مربوطه آن مشورت کنید.
6-فاشیای کف پا(التهاب کف پا): التهاب ناشی از استفاده بیش از حد ایستادن روی یک سطح سخت، بالا رفتن سن و پوشیدن کفشهای بدون حمایتگر مانند دمپایی یا کفشهای بسیار انعطافپذیر صورت میگیرد.به جرات میتوان گفت شایع ترین درد ناحیه کف پا،فاشیای کف پا می باشد.از علائم آن میتوان گفت که پس از مدتی سرپا ایستادن کف پا شروع به بی قراری و درد شدیدی را شامل میشود و تنها راه بهبود آن در آن لحظه، نشستن می باشد.
7-پاهای دیابتی: افراد دیابتی به دلیل قند بالا،جریان خون ضعیف تری در پاهای خود دارند و اگر دقت کنید زخمهای این افراد دیرتر از حد معمول التیام می یابد. بیماران دیابتی باید از کفش های باریک یا نامناسب اجتناب کنند و برای انتخاب کفشهای خود با کارشناس تربیت بدنی و یا پزشک مربوطه مشورت کنند تا کفش استاندارد و مناسبی را انتخاب کرده بدلیل اینکه عدم توجه به نپوشیدن کفش استاندارد،این بی توجهی تا مرز قطع عضو بدن هم میتواند پیشروی کند.
8-بیماریهای قارچی پا: این بیماری را معمولا ورزشکاران و بویژه کسانی که دونده هستند، تجربه میکنند. معمولا در این نوع بیماری قارچهایی بر روی انگشتان پا مشاهده میشود که با نگهداری های دقیق و استفاده از پمادهای مخصوص میتوان پیشروی این بیماری را کنترل کنیم.یکی دیگر از راههای پیشگیری از بوجود آمدن قارچ در پاريا، شستن به موقع و اصولی کفشها می باشد که در ضمن شستشو سریع به بافت آن نیز آسیبی وارد نشود.
همچنین بخوانید: 0 تا 100 “مراحل شستن کفش رانینگ” در 5دقیقه (رایگان)
9- کمرو زانو درد: اگر دچار زانو یا کمر درد هستید قبل از انجام هر کاری کفشهای خودتان را چک کنید که آیا کفش استاندارد هست یا خیر.زیرا زیره های سفت و یا خیلی منعطف میتواند کمر را درگیر کرده و با انجام یک فعالیت حتی کوتاه مدت شما درگیر خود سازد و از طرفی دیگر زانو نیز به دلیل آناتومی خاص خود بارها و بارها باعث درگیری بیش از اندازه با فشارهای بالاتر از حد معمولی خودش شده و در دراز مدت باعث دردها و مشکلات اساسی میشود.نپوشیدن کفش استاندارد تاثیر منفی بسیاری را بر روی کمر و زانو میتواند بر جای گذارد.
10-ناخن در پا:اگر کفشتان هم سایز پاهایتان نباشد،شما حتما با عارضه فرورفتگی ناخن در انگشتان پاهایتان باید دست و پنجه نرم کنید.زیرا در صورت کوچک بودن سایز باعث اصطحکاک و در صورت بزرگتر بودن،ضربه هایی به جلوی پا یعنی انگشتان پا وارد شده و این ضربه های کم، شما را روزی درگیر خود میکند.این روند میتواند به صورت تدریجی براثر ضربه های کوچک و کوتاه مدت یا بر اثر یک فشار ناگهانی بر روی پنجه پا اتفاق بیفتد که برای بهبودی کامل ممکن است تا مرز جراحی نیز پیشروی کند.
راههای جلوگیری از پادرد بوسیله کفش استاندارد:
1-کفش استاندارد و مناسب آن فعالیت: همیشه بیاد داشته باشید،بهترین راه برای سلامتی بیشتر خودتان و کفشتان،استفده از کفشهای مخصوص همان فعالیت می باشد.حتی برای کفشهای خود جایگزین داشته باشید تا به کفشهایتان نیز استراحت داده باشید.به طور مثال بهتر است که کفشی برای سالن ورزشی خود استفاده میکنید را برای کوه نپوشید جدا از عوارض آن برای پا، عمر کفش نیز کاهش می یابد و دیگر کارایی قدیم خود را ندارد.
How many steps do you do in a day? For most people, the number is right around 10,000 – and for those feeling severe foot pain as a result of poor-fitting shoes or existing foot pain, each one of those steps can be a painful ordeal. The solution: properly-fitting standard shoes
ترجمه: چند قدم در روز انجام می دهید؟ برای اکثر مردم، این تعداد تقریباً حدود 10000 است – و برای کسانی که احساس درد شدید پا در نتیجه کفشهای نامناسب یا درد پا دارند، هر یک از این مراحل میتواند یک مصیبت دردناک باشد. راه حل: کفش های استاندارد مناسب.
2-سایز بودن کفش برای پا: در بالاتر ذکر شد که عدم تطابق بین سایز کفش و پاهایتان باعث بروز بیماریهایی نظیر فرو رفتن ناخن در انگشتان و انگشت چکشی میشود پس حتما در انتخاب کفش خود چه به صورت حضوری و آنلاین حتما آن را به صورت دقیق اندازه گیری کرده یا تست کنید تا از مشکلات احتمالی آن جلوگیری کنید.
3-دور انداختن کفش نامناسب:سعی کنید به صورت منظم حواستان به سلامت کفشهایتان باشد.شاید دیده اید که کفشی دارید که از لحاظ رویه بسیار سالم می باشد ولی زیره آن نابود شده است،پس وقت آن رسیده که آن را تعویض کنید. یا حتی اینکه شما میتوانید اگر کفش بسیار خوبی را دارید تعمیر کنید یعنی میتوانید با مراجعه به کفاشی زیره و یا حتی رویه کفشتان را تعویض کنید ولی حواستان باشذ که از بهترین کیفیتهای موجود در بازار استفاده کرده تا سلامتی خود را تضمین کنید.
کلام آخر”
داشتن یک کفش استاندارد و طبی تا حدودی شما را از دردهای ناشی از آن و مراجعه به دکتر بی نیاز میکند.این را بدانید که اگر الان هزینه مناسبی برای کفشهایتان نکنید روزی هزینه جبران آن به مراتب خیلی بیشتر از داشتن یک کفش خوب در زمان حال می باشد پس به سلامت قلب دومتان احترام بگذارید.در این مقاله به صورت تخصصی و دقیق به عوارض نپوشیدن کفش استاندارد و راههای پیشنهادی کارشناسان برای پیشگیری و درمان آن پرداخته شده است.
همچنین بخوانید: ارتباط “پا و سلامتی قلب دوم انسان” در چیست؟+ 4 راه مراقبت از قلب دوم