مقالات علمی کفش

ارتباط “پا و سلامتی قلب دوم انسان” در چیست؟+ 4 راه مراقبت از قلب دوم

پا و سلامتی قلب دوم انسان

 

شاید موضوع ارتباط پا و سلامتی قلب دوم انسان را بارها شنیده باشید ولی ارتباط دقیق بین این دو را درک نکرده باشید.در این مقاله کارشناسان تربیت بدنی به صورت دقیق به این موضوع پرداخته اند

قلب دوم یا (second heart) کجاست؟ چرا به آن قلب دوم میگویند؟ چگونه از قلب دوم خود محافظت کنیم؟

یکی از عجیب ترین مسائلی که امروزه در همه جای دنیا به عنوان بحثی داغ و مهم مطرح می باشد،قلب دوم انسان است.قلب دوم انسان پاهای ماست قبل از اینکه به شرح دقیق عملکرد پا بپردازیم باید اول به نحوه پمپاژ قلب خود دقت داشته باشیم.کار قلب پمپاژ کردن خون به تمامی عضوهای بدن است و دارای رگهای شریان و ورید می باشد که کار تصویه سازی کردن خون هم توسط ریه انجام میگیرد.

فرض کنید که خون در حال حاضر در تمامی نقاط شما در حال جریان  می باشد و اولین استارت آن از قلب می باشد.وقتی که خون به قسمت تحتانی بدن یعنی پاها می رسد برای برگشت سریع و روبه بالا به سمت قلب به جز پمپاژ خود قلب نیاز به یک محرک دیگر هم می باشد.این محرک در ساق پا قرار دارد که در به رساندن خون به سمت قلب کمک کرده و مانع از برگشت خون به سمت پایین میشود.

این عمل پمپاژ خون از ناحیه ساق پا به سمت قلب به دلیل اهمیت بسیار بالا و حیاتی که دارد،به عنوان قلب دوم انسان از آن یاد میشود.

به صورت خیلی خلاصه و اجمالی قلب دوم انسان را برایتان بررسی کردیم حالا به یک موضوع حیاتی تری که اغلب ما آن را نادیده میگیریم میرسیم.

 

چگونه از قلب دوم خود یا همان ساق پاهایمان مراقبت کنیم؟

 

حالا موضوع مهم دیگری که در ارتباط با قلب دوم انسان پیش می آید،نحوه مراقبت از قلب دوم انسان و نکات کلیدی حول این مسئله می باشد.

در نوامبر 2014 در یک مقاله علمی در مجله بیومکانیک نشان داده شد که مردان و زنان مبتلا به نارسایی های قلبی نسبت به افراد  با قلب سالم،عضلات ساق پا کوچکتری دارند.

این ماهیچه های کوچکتر باید بیشتر تقویت شوند تا بازگشت وریدی به درستی جریان یافته و باعث لختگی خون و بیماریهایی مثل واریس نشوند.

 

راههای مراقبت از قلب دوم انسان:

1- ورزش کردن: قطعا ورزش کردن به جز حال مثبت و عالی،در بدن نیز تغییراتی را ایجاد میکند و به ورزیدگی و سلامت انسان بسیار کمک میکند.از این رو برای سلامت قلب دوم انسان شما باید به طور منظم ساق پاهایتان را تقویت کنید تا خون به خوبی در آنجا جریان یافته و سرعت پمپاژ خون به سمت قلب افزایش یابد.

ورزشهایی مثل پیاده روی و رانینگ به خوبی این مسئله را حل کرده و تا حدود زیادی از ایجاد بیماریهای در این نواحی جلوگیری میکند.

 

ساق پا که به قلب دوم انسان معروف است با ورزش کردت تقویت میشود و عمر سلامت آن به مراتب بالاتر میرود یعنی اینکه یکی از روشهای اصلی برای بالا بردن سلامت ساق پا ورزش کردن می باشد

2-تحرک داشتن و عدم نشستن یکجا:نشستن های طولانی در جلسات و پرواز، باعث ایجاد و یا تقویت بیماریهای ناحیه ساق پا میشوند.هر از چند گاهی سعی کنید چندین حرکت کششی و یا قدم بزنید تا خون به خوبی در اندامهای شما جریان  یابند.

 

3- استفاده از کفشهای استاندارد و طبی: با یک سرمایه گذاری پنهان،سلامتی خود را تضمین کنید.کفشهای مختلف با انواع زیره و رویه های گوناگون و کاربردهای تخصصصی میتواند شما را در وضعیت ایده آل قرار دهد. با داشتن کفش استاتدارد و طبی، بیماریها را میتوانید از خود دور کنید ولی شرط ورزش کردن کنار آن را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

 

یکی از راههای مهم که به سرمایه گذاری پنهان نیز معروف است،داشتن کفش استاندارد و طبی است که بوسیله آن میتوانید سلامت قلب دوم خود را دوچندان کنید

4- تغذیه مناسب: خوردن پروتئین بیشترو عدم استفاده بیش از حد از چربی باعث حفظ سلامتی بیشتر دز قلبهای شما میشود و در این بین نوشیدن آب و مایعات در طی روز بهتر است که انجام شود چون باعث تعادل در غلظت خون و همگونی بین مواد در آن میشود.

 

تغذیه سالم و مغذی تاثیر بسیار بالایی بر بدن و بویژه قلب دوم انسان دارد زیرا با رسیدن مواد مورد نیاز بدن به بدن روند ساختار پروتئین سازی و عملکرد بهتر بدم کمک شایانی میکند

بیماریهای ناشی از عدم مراقبت از قلب دوم:

1- واریس: تقریبا 10-20 درصد مردمان دنیا به این مشکل مبتلا هستند و معمولا بین سنین 40-50 سال این اتفاق شایع است. این بیماری به صورت سیاهرگهای متورم  در اندام تحتانی بدن نشان داده میشود و این اختلال باعث ایجاد درد،خستگی مفرط و حتی زخم و تغییر رنگ پوست در مواردی میشود.

 

یکی از عارضه هایی که بر اساس عدم اهتمام یا توجه به قلب دوم انسان پیش می آید، بیماری واریس است که در صورت بوجود آمدن حتما باید با پزشک مربوطه مشورت کرده و معاینه شوید

2- لختگی خون: با کمتر شدن فعالیت بدن یا ضربه، خونها به یک مکان خاصی در اندام رفته و به صورت خون مردگی به رنگ مشکی تبدیل میشوند و در نتیجه باعث مشکلاتی در ساختار ایمنی بدن میشوند پس با فعالیت روزانه از بوجود آمدن این بیماری به راحتی جلوگیری کنید.

 

بی تحرکی و کم تحرکی در طی روز یا ضربات شدید باعث بوجود آمدن لختگی در خون شده و برای جلوگیری از آن سعی کنید در طی روز تایمی را به ورزش کردن اختصاص دهید

3- تورم و گرفتگی عضلات: بارها همه ما شاهد گرفتگی یا تورم در عضلات پاهای خود شده ایم که یکی از دلایل آن عدم توجه به قلب دوم می باشد که این امری مهم می باشد و با تمرین دادن به اندامهای تحتانی میتوانید به سلامت بیشتر آن کمک کنید.

 

از مشکلات شایع بر اثر بی توجهی به قلب دوم انسان تورم و به دنبال آن گرفتگی عضلات می باشد.

4- تغییر رنگ پوست و بی قراری در عضو: یکی دیگر از شواهد ایجاد اختلال در اندام تحتانی،تغییر رنگ و بی قراری در عضو می باشد که در صورت مشاهده سریعا روشها و نکات بالا را اجرا کنید و در صورت عدم درمان به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

حرف آخر:

ساق پا به دلیل اهمیت فراوانی که در گردش و رساندن خون از اندام تحتانی به سمت قلب دارد به قلب دوم انسان معروف است و شما خیلی راحت و سریع میتوانید با رعایت نکاتی همچون ورزش،تغذیه و… در ارتقای سلامت خود بکوشید و سلامت دوباره خود را بازیابی کنید.

 

همچنین بخوانید: اهمیت “پوشیدن جوراب در فعالیت ورزشی” چیست؟+ 3 فایده آن

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *