به احتمال زیاد حداقل یکبار برای همه ما پیش آمده است که کف پاهایمان به شدت مورد سوزش و گرمای زیادی قرار بگیرد یا به عبارتی دیگر کف پاهایم آتش گرفت را حداقل شنیده ایم.در این مقاله سعی بر این است که به صورت تخصصی و علمی به بررسی این مشکل بپردازیم و راهکارها درمان و جلوگیری از آن را بیان کنیم.
از شایع ترین بیماریهای پایین تنه و پاها می باشد و بیشترین علت آن ناشی ازBURNING FEET یا داغ شدن کف پا
آسیب رسیدن به عصبهای آن ناحیه که نوروپاتی نامیده میشود است. اگرچه شرایط بسیاری را باید برای این موضوع درنظر گرفت ولی به جرات میتوان گفت دیابت جزو عوامل اصلی بوجود آمدن و آسیب به عصبهای پا می باشد، زیرا دیابت باعث تضعیف سیستم ایمنی-عصبی در بدن میشود. یکی از بهترین راه حلهای درمان این مشکل،قطعا داشتن یک کفش استاندارد و مناسب آن فعالیت می باشد و به نوعی سرمایه گذاری پنهان نامیده میشود.پس خیلی راحت میتوانید از آسیبهای آینده جلوگیری کنید ولی به این نکته توجه داشته باشید که ورزش و فعالیت بدنی روزانه در عدم بوجود آمدن آن موثر است.
علت های آن
1- کفش نامناسب: داغی کف پا ارتباط مستقیم با عدم داشتن کفش استاندارد می باشد چون زیره های مختلف طراحی شده در هر کفش برای هر شغل و فعالیتی تهیه شده، پس سعی کنید همیشه از کفشهای استاندارد و خوب استفاده کنید تا در آینده دچار مشکلات ناشی از عدم داشتن کفش نامناسب نشوید و انتخاب این عمل را به متخصصان بسپارید تا بهترین را برای خودتان فراهم کنید.
2- کمبود ویتامین: این موضوع شامل بیشترانسانها است زیرا اکثر ما در تهیه ویتامینهای ناشی از تغذیه روزانه و ویتامینهای مکملی محروم یا بی توجه هستیم.
3- اعتیاد و سومصرف الکل: این علت، جزوعلتهای بیشتر بیماریها می باشد زیرا مواد واردشده در خون دارای اثر مخرب کننده دارند و به اندامها و عصبها به راحتی نفوذ کرده و عملکرد آنها را مختل میکند.
4- کار با فلزات سنگین و مسمومیت همراه با آن: کار کردن روزانه با موادی مانند سرب،آرسنیک و جیوه باعث مسمومیتهایی اغلب شدید میشود و در اکثر نقاط بدن مانند موخوره نفوذ کرده و قدرت نابودکنندگی بالایی دارند.اگربه دقت، سن بازنشتگی کارمندان و کارگزان این مشاغل نگاهی بیندازیم این مشاغل جزو،کارهای با اصطحلاک بالا و سنگین بشمار میروند و باید همیشه مراقب سلامتی خودشان باشند.
5- عفونت قارچی: این علت بیشتر برای پاهای ورزشکاران می باشد و داشتن کفش تنگ و تعریق زیاد در آن باعث تشدید این ماجرا میشود پس سعی کنید همیشه در انتخاب سایز و نوع فعالیتتان بهترین را انتخاب کنید.
6- کم کاری تیروئید: هر اندام و عضله در بدن ما به صورت طبیعی کار خود را انجام میدهند ولی بر اساس شرایطی عملکرد آنها تغییر میکند و در این مرحله باید به دنبال خود مراقبتی ها و مراجعه به پزشک را در اولویت قرار دهیم.
7- بیماریهای کلیوی:وقتیکه تغذیه نامناسب یا مصرف مواد غیر بهداشتی وارد بدن شود کلیه و کبد فعالیت خودشان را در حالت بحران قرار میدهند و به دنبال رهایی از آن میشوند و اگر این عملکرد به صورت طبیعی نتواند فعالیت خود را کنترل کند، اختلال ناشی از عملکرد آن باعث بیماریهای جدید میشود.
درمان
1-استفاده از کفش های استاندارد: به عنوان یک سرمایه گذاری پنهان همیشه بدنبال بهترینها باشید زیرا هزینه جبران آن به مراتب خیلی بیشتر از هزینه های خرید کفشی استاندارد است.
2-تستهای عملکردی عصب به صورت مداوم: انواع تستهای مختلفی برای سلامت عصبهای بدن و بویژه پا وجود دارد که متداول ترین آن تست نوار عصب پا می باشد.
3-بالا بردن پا از سطح زمین: راحت ترین کار برای اقدامات اولیه و خود مراقبتی برای پیشگیری از داغ شدن کف پا،حمایت یا به عبارتی بالا آوردن پا کمی بیشتر از سطح بدن است و حتی این عمل باعث گردش خون بهتر در ناحیه پا شده و در نتیجه آرامش خاصی را به بدن میدهد.
4- خارج کردن از کانون گرما: سعی کنید از رسیدن گرما خودداری کنید زیرا سبب بالا رفتن شدت آن شده و دردهای زیادی را متحمل میشود.
5-استفاده از داروهای گیاهی و تجویز پزشک: از پزشک متخصص خود بخواهید که داروهای لازم را برایتان تجویز کند تا در مواقع بهبود و ضروری از آن استفاده کنید.
حرف آخر
داغ شدن کف جزو رایج ترین دردهای حال حاضر دنیا می باشد که علتهای مختلفی دارد و در بالاتر بیان شد.یکی از مهم ترین دلایل آن پوشیدن کفش غیر استاندارد است که در طی گذشت زمان و بلند مدت این درد را سبب میشود.با چندین روش ساده و تخصصی این بیماری به راحتی درمان میشود فقط کافیست به آن مهلت خوب شدن دهید و به خوبی مراحلی که ذکر شده است را انجام دهید.
همچنین بخوانید: 4 علت “آب آوردن زانو”+راحت ترین راههای درمان